Red / Blue / Yellow

Pokémon Red Version   Pokémon Blue Version   Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition

 

Pokémon Red Version og Pokémon Blue Version var de første Pokémon spil, som blev udgivet udenfor Japan. De blev udgivet i Nordamerika den 30. september 1998, og i Europa den 8. oktober 1999, det var første gang at vesten stiftede bekendtskab med hvad skulle blive et globalt fænomen i årtier, Pokémon.

I spillene indtager man rollen, som en ung dreng der starter sin rejse som Pokémon-træner for, at blive en Pokémon Mester. Man skal igennem spillet kæmpe imod Pokémon trænere for at ens Pokémon bliver stærkere, fange nye Pokémon og besejre specielle trænere kendt som gym ledere. På ens rejse i Pokémon verden er der gåder at løse, særlige Pokémon at fange, og et utal af muligheder for, at udforske Kanto-regionen, som de første spils historie finder sted i.

Forskellen på Pokémon Red og Blue består i, at nogle Pokémon kun kan fanges i ét af spillene.

 

Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition er det tredje Pokémon spil til Game Boy, som er udgivet på verdensplan, det udkom i Japan den 12. september 1998, i Nordamerika den 1. oktober 1999, og i Europa den 16. juni 2000. Pokémon Yellow er en opfølgning og udvidelse af Pokémon Red og Blue, som modsat sine forgængere baserer sig på Pokémon anime-serien, dette ses f.eks. i form af at spilleren, i stedet for at kunne vælge i mellem Bulbasaur, Charmander eller Squirtle som sin start-Pokémon, altid modtager Pikachu fra Professor Oak i starten af spillet, og spillerens rival starter med Eevee. Andre begivenheder og elementer i historien er ligeledes ændret til, at afspejle anime-serien, bl.a. udseendet for Pokémon i spillet, og steder i spillet. Derudover er de tilgængelige Pokémon i Yellow også varieret en smule fra Pokémon Red og Blue.