Gold / Silver / Crystal

Pokémon Gold Version   Pokémon Silver Version   Pokémon Crystal Version

 

Pokémon Gold Version og Pokémon Silver Version var de første spil i den anden generation af Pokémon spil til Game Boy Color. De udkom i Japan den 21. november 1999, i Nordamerika den 15. oktober 2000, og i Europa den 6. april 2001. Ligesom deres forgængere er Gold og Silver to matchende udgaver, med få ting udover fangbare Pokémon, som forskelle. Pokémon Gold og Silver introducerede overordnet set 100 nye Pokémon, en ny region, Johto (Et område vest for Kanto regionen, hvor de tidligere spils handling udspiller sig, hvori spillets historie foregår, to nye elemental-typer (Dark og Steel), og andre ting. I blandt nye funktioner i selve gameplayet i spillene er bl.a. muligheden for, at opdrætte Pokémon. Begivenhederne i Pokémon Gold og Silver finder sted tre år efter slutningen af Pokémon Red og Blue.

Pokémon Gold og SIlver var ventet med stor spænding, da forgængerne, Pokémon Red Version og Pokémon Blue Version, havde taget verden med storm, samt at Pokémon fra disse spil havde f.eks. optrådt i anime-serien en betydelig rum tid før disse spil udkom i vesten.

Ligesom sine forgængere blev Pokémon Gold og Silver delvist efterfulgt af et tredje spil, Pokémon Crystal Version, som blev udgivet i Japan den 14. december 2000, i Nordamerika den 29. juli 2001, og i Europa den 2. november 2001. Denne version adskiller sig fra Gold og Silver i form af små grafiske forbedringer, ændringer i Johto-regionen, samt at spilleren kan vælge, at spille som en kvindelig hovedperson. Derudover er spillets historie også ændret, så Suicune, fremfor at være en form for side-opgave i Pokémon Gold og Silver, har en central rolle i Pokémon Crystal.

Pokémon Gold og Silver er fundamentet for remake-versionerne, Pokémon HeartGold Version og Pokémon SoulSilver Version fra 2010.