HeartGold / SoulSilver

Pokémon HeartGold Version   Pokémon SoulSilver Version

 

Pokémon HeartGold Version og Pokémon SoulSilver Version er to matchende spil i den fjerde generation af Pokémon spil til Nintendo DS, de blev udgivet i Japan den 12. september 2009, i Nordamerika den 14. marts 2010, og i Europa den 26. marts 2010 (2. april i Benelux-landene pga. en programmeringsfejl i spillene). Pokémon HeartGold og SoulSilver er såkaldte "remakes" af Pokémon Gold og Silver, dvs. at spillene er genskabelser af Gold og Silver med samme historie og spiloplevelse, men præsenteret og forbedret med den moderne teknologi fra Pokémon Platinum.

På samme måde som Pokémon FireRed og LeafGreen genfortalte historien fra Kanto-regionen i Pocket Monsters Red og Pocket Monsters Green, genfortæller Pokémon HeartGold og SoulSilver historien fra Johto-regionen i Pokémon Gold og Silver. Aspekter fra Pokémon Crystal Version er også inkluderet i HearGold og SoulSilver, såsom kamp-faciliter efter spilleren har besejret Elite Four. Ligesom at FireRed og LeafGreen kunne linkes til Pokémon Ruby, Sapphire og Emerald for at udveksle region-specifikke Pokémon kan HeartGold og SoulSilver forbindes med Diamond, Pearl og Platinum, og derved kan Pokémon kun tilgængelige i Kanto, Johto og Sinnoh overføres i mellem spillene, f.eks. de forskellige spils respektive start-Pokémon.

Udover historien og spiloplevelsen fra Gold og Silver indeholder HeartGold og SoulSilver også alle forbedringerne fra Diamond, Pearl og Platinum hvad angår funktioner som det nye kamp-system, den interne mekanik spillet der afgør Pokémon styrker og svagheder, og ikke mindst Nintendo DS funktionen, Nintendo Wi-Fi Connection, som muliggør online multiplayer til, at kæmpe mod andre spillere via Internettet. HeartGold og SoulSilver er på samme måde, som Diamond, Pearl og Platinum også bagudkompatible med Ruby, Sapphire og Emerald.

I stil med at FireRed og LeafGreen inkluderede den trådløse adapter til Game Boy Advance inkluderer HeartGold og SoulSilver en ekstra skridttæller-enhed kaldet en PokéWalker, som kan forbindes til spillene, og bruges til, at at holde en Pokémon, hvilket øger en Pokémon's erfaring og venskab med sin træner. Nye Pokémon kan også fanges via PokéWalker enheden, og overføres til HeartGold og SoulSilver.