Black 2 / White 2

Pokémon Black Version 2   Pokémon White Version 2

 

Pokémon Black Version 2 og Pokémon White Version 2 er det andet par matchende spil, og samtidig de sidste spil i den femte generation af Pokémon spil, de blev udgivet i Japan den 23. juni 2012, i Nordamerika den 7. oktober 2012, og i Europa den 12. oktober 2012. Pokémon Black 2 og White 2 er et brud med traditionen om, at de første to Pokémon spil i en generation suppleres af et tredje spil med meget få ændringer, derimod er disse to spil egentlige efterfølgere til Pokémon Black og White, og er dermed separate spil, med deres egen historie og spiloplevelse.

Pokémon Black 2 og White 2 foregår, ligesom Black og White, i Unova-regionen, men to år efter begivenhederne i Black og White. Som spiller starter man i en by beliggende i den modsatte ende af regionen. Den legendariske Pokémon Kyurem har, i stil med Suicune, Rayquaza og Giratina før den, fået en central rolle i Black 2 og White 2, og har tilmed fået to nye forme, dvs. manifestationer af sig selv.

Nye gameplay elementer er også introduceret, bl.a. en ny sværhedsgradsfunktion hvor spillere har mulighed for, i løbet af spillet, at op- og nedjustere hvor svært det er, at besejre andre trænere i selve spillet ifht. hvilket level deres Pokémon er på. Disse kaldes Challenge Mode og Easy Mode. I stil med tidligere spil er såkaldte Move Tutors, som tilbyder at lære ens Pokémon nye angreb, er også at finde i Black 2 og White 2.

En sprit ny funktion i Black 2 og White 2 er Pokémon World Tournament (Verdensturnering), hvor spilleren har mulighed for, at kæmpe imod samtlige gymledere og champions fra tidligere spil, pånær Koga og Iris.

Black 2 og White 2 er kompatible med Black og White i det, at Pokémon kan udveksles, og spillere med de forskellige spil kan kæmpe imod hinanden. Derudover er de også bagudkompatible med Pokémon Diamond, Pearl, Platinum, HeartGold og SoulSilver i samme omfang som Black og White.